Stranica se učitava...

Savez za sinhrono plivanje Srbije

Vesti

SVET SINHRONOG PLIVANJA U VREME COVID-19

Korona vrius, COVID 19 uzdrmao je sve sportiste širom sveta. Suočeni smo sa krizom koju niko od nas nije mogao predvideti. Promene su obuhvatile celokupan sport. Uslovi za treniranje timova širom sveta su se promenili. Sve je stalo na neko vreme.
U našem sporu, takođe je došlo do drastičnih izmena.
Svi bazeni su zatvoreni.
Reprezentativke sinhronog plivanja širom sveta sad treniraju kod svojih kuća.

Reprezentativke Srbije u sinhronom plivanju pokušavaju da održe snagu i duh najbolje što mogu u novonastalim okolnostima i u dobrom raspoloženju očekuju povratak na bazen.

Pripreme našeg seniorskog dueta u Moskvi, sa trenerom Olgom Brusnikinom su prekinute sredinom marta. Seniorski highlight je prekinuo svoj rad. Juniorska reprezentacija nije uspela ni da započne svoj rad.

Mnoga takmičenja su otkazana ili odložena, evo pregleda samo najbitnijih koja su se našla u našim planovima ove godine:
Međunarodni Olimijski komitet je odložio održavanje Olimpijskih igara u Tokiju. Novi termin za održavanje Olimpijskih igra u Tokiju je od 23.jula do 8. avgusta 2021. godine. Znaničnici Japana, zemlje organizatora OI najavljuju mogućnost totalnog otkzivanja igara.

Sva takmičenja FINA Artistic Swimming World Series u 2020 godini su otkazana.
European Junior Championships 2020 u svim disciplinama se otkazuje. LEN planira održavanje u 2021. godini.
European Aquatics Championships Budapest, 2020 je odloženo, preliminarno za avgust 2020. LEN procenjuje, po informaciji koja nam je prosledjena da je malo verovatno da će se održati u tom terminu i da će najverovatnije biti odloženo za novi datum, jer je neophodno dati vremena svim federacijama da ponovo organizuju svoj rad. Nezvanične informacije su da će to biti kraj 2020 ili sam početak 2021.

Domaća DP iz prvog dela godine su odložena. Novi Kalendar takmičenja SSPS će biti izvesniji tek nakon otvranja bazena u Srbiji, odnosno ukidanja vanrednog stanja i uspostavljanja koliko toliko normalnog rada.

Dobra vest je što u ovom momentu pojedini sportovi polako počinju sa treninzima. Ali neophodna je predostrožnost, odgovornost svih nas, svakog pojedinca, poštovanje svih preporučenih mera struke – jer samo tako ćemo ponovo biti zajedno na startu I pobedničkom postolju.